November 13, 2022: 9 Evenings: Theatre & Engineering screening and panel discussion
Sundays on Broadway presents a daylong screening of 10 films from 9 Evenings: Theatre & Engineering, on Sunday, November 13. The program, organized by Julie Martin and Cathy Weis, runs from 10:30 a.m. to 7 p.m., and will be followed by a panel discussion.
Audience members must provide proof of vaccination and masks are required at all times while at WeisAcres.
The films of 9 Evenings document the collaborations between 10 New York artists and 30 engineers
from Bell Telephone Laboratories to produce performances incorporating new technology shown at the 69th Regiment Armory in New York City in October 1966. The films are directed by Barbro Schultz Lundestam and produced by Billy Klüver and Julie Martin for Experiments in Art and Technology. The screenings will be followed by a program featuring a short compilation film of all 10 works and a panel discussion moderated by Julie Martin.
Audience members are welcome to come and go throughout the day between films.
Schedule of Film Screenings and Panel Discussion
There will be a 5-minute break between each film, during which time new audience members can enter.
10:30–11:40am - Öyvind Fahlström, Kisses Sweeter than Wine (Run time: 70 minutes)
11:45am–12:25pm - Alex Hay, Grass Field (Run time: 40 minutes)
12:30–1:00pm - Steve Paxton, Physical Things (Run time: 30 minutes)
1:05–1:40pm - Robert Whitman, Two Holes of Water 3 (Run time: 35 minutes)
1:45–2:25pm - David Tudor, Bandoneon! (a combine) (Run time: 40 minutes)
2:30–3:10pm - John Cage, Variations VII (Run time: 40 minutes)
3:15–3:55pm - Deborah Hay, Solo (Run time: 40 minutes)
4:00–4:40pm - Yvonne Rainer, Carriage Discreteness (Run time: 40 minutes)
4:45–5:15pm - Robert Rauschenberg, Open Score (Run time: 30 minutes)
5:20–5:55pm - Lucinda Childs, Vehicle (Run time: 35 minutes)
6:15pm - Screening of 9 Evenings compilation film and panel discussion
Sundays on Broadway
Sunday, November 13th, 2022
10:30 a.m. - 7 p.m.
at WeisAcres, 537 Broadway #3
New York, NY 10012
$10 suggested donation
Vaccine card required at door.
Mask required during event.
Julie Martin, panel moderator, joined the staff of Experiments in Art and Technology (E.A.T.) in 1967, worked closely with Billy Klüver on publications, projects and activities of the organization, and is currently acting as its director. She is co-executive producer of the series of films on 9 Evenings: Theatre & Engineering. Currently she is editing a book on the art and technology writings of Billy Klüver and working with sound artist Jacob Kirkegaard on a podcast series on the history of E.A.T.
Silvia Pinto Coelho, choreographer and researcher at ICNOVA – Universidade NOVA de Lisboa
Douglas Dunn, dancer and choreographer
Sofia Engelman, dancer and co-founder of freeskewl
Mimi Gross, painter and set and costume designer for dance
Clarinda Mac Low, artist and organizer.